بورس3

فرزین تشریح کرد: برنامه‌های بانک مرکزی برای جهش سرمایه بانک‌ها و تسریع خروج از بنگاهداری

محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، ضمن تاکید بر اینکه در حال حاضر ۹۲ درصد تامین مالی کشور از طریق شبکه بانکی صورت می‌گیرد، اهم برنامه‌ها و اقدامات این نهاد و نظام بانکی را برای سال جاری تشریح کرد.

اولویت‌ها و برنامه‌های کلان

وی اجرای روش تامین مالی هدفمند، ایجاد واحد نظارت بر تسهیلات کلان در بانک مرکزی، تخصصی کردن بانک‌ها، افزایش سرمایه شبکه بانکی به ۱۲۰۰ همت، خروج نظام بانکی از بنگاهداری، کنترل اضافه برداشت بانک‌ها، ارتقا گزارشگری مالی و تقویت مبارزه با پول‌شویی را از جمله اولویت‌های اصلی برشمرد.

تامین مالی هدفمند و تخصصی‌سازی

فرزین با اشاره به تدوین طرح تامین مالی هدفمند برای رفع مشکل عدم همخوانی مصرف تسهیلات با اهداف برنامه‌ریزی شده، از اجرای آزمایشی آن در یکی از بانک‌ها خبر داد و هدف از آن را هدایت هدفمند تسهیلات به سمت تمامی بنگاه‌ها از جمله واحدهای کوچک عنوان کرد. همچنین، بر اساس تکالیف قانونی، برنامه تخصصی کردن بانک‌ها به شش گروه (جامع، تخصصی، تجاری، توسعه‌ای، قرض‌الحسنه و پس‌انداز) در دستور کار قرار دارد تا بانک‌ها از شباهت کنونی خارج شده و در حوزه تخصصی خود فعالیت کنند.

افزایش سرمایه و خروج از بنگاهداری

رئیس کل بانک مرکزی افزایش سرمایه شبکه بانکی به ۱۲۰۰ همت را حیاتی خواند و اظهار داشت تا پایان سال ۱۴۰۴ بانکی با سرمایه زیر ۲۰ همت وجود نخواهد داشت؛ امری که برای پیوستن به نظام بانکی بین‌المللی ضروری است. وی همچنین تاکید کرد که خروج بانک‌ها از بنگاهداری تسریع خواهد شد و بانک‌ها نباید درگیر مدیریت بنگاه‌های غیرمرتبط با فعالیت اصلی خود باشند. ناترازی نقدینگی، که ناشی از دارایی‌های غیرمرتبط و مطالبات از دولت است، به عنوان مشکل اصلی نظام بانکی مطرح و واگذاری اموال و پیگیری مطالبات راهکار آن ذکر شد.

اجرای این برنامه‌ها، به ویژه تسریع در خروج بانک‌ها از بنگاهداری، می‌تواند عرضه دارایی‌های بانکی در بازار را افزایش دهد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه خانه بورس بورس ارز دیجیتال ارز دیجیتال سایت سهمتو سایت سهمتو