
معاون وزیر کشور با اشاره به تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور، از امضای قرارداد استفاده از زباله خشک به جای گاز در ۱۸ کارخانههای سیمان خبر داد. وی افزود: از این میزان زباله، ۹۷۰۰ تن قابلیت فرآوری به سوخت جایگزین (RDF) را دارد. نخستین واحد در پایان اردیبهشت به صورت آزمایشی افتتاح خواهد شد. این پروژه روزانه منجر به صرفهجویی معادل ۴.۷ میلیون مترمکعب گاز خواهد شد و ظرفیت اجرای آن در سراسر کشور وجود دارد.
بودجه عمرانی و مدیران حامی
نصرتی همچنین به تخصیص بیسابقه ۱۷۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی در پایان سال گذشته اشاره کرد و بر عدم نگرانی بابت تخصیص منابع مالی تاکید کرد. وی با بیان چالشهای شهرداریهای کوچک، از اجرای طرح «مدیران حامی» برای پیگیری نیازهای استانها در وزارت کشور خبر داد که به کاهش ماموریتهای غیرضروری کمک میکند.
تسهیل سرمایهگذاری و کاهش بوروکراسی
معاون وزیر کشور با انتقاد از پیچیدگی فرآیندهای اداری، بهویژه در صدور پروانه ساختمانی، که گاه تا چهار سال به طول میانجامد، بر لزوم تسهیل سرمایهگذاری تاکید کرد. وی از ابلاغ دستورالعملی جدید برای تعریف فرآیندهای بدون تشریفات برای سرمایهگذاریهای بزرگ خبر داد. به گفته وی، با رونق چرخه صنعت ساختمان، ۱۷۰ رشته شغلی مرتبط نیز فعال خواهد شد.
اهمیت نوسازی بافت فرسوده
نصرتی با اشاره به وجود بافتهای فرسوده گسترده، بر ضرورت افزایش تراکم در محدودههای شهری موجود به جای الحاق اراضی جدید تاکید کرد. وی افزود: هزینه زیرساخت مسکن مهر بسیار بالا بوده و تمرکز بر نوسازی بافتهای فرسوده که دارای زیرساخت هستند، اولویت دارد. وی همچنین از تصویب الحاق ۷۵ هزار هکتار اراضی به محدوده شهری برای ساخت مسکن خبر داد.
دستور رئیسجمهور برای تبدیل صرفهجویی گاز حاصل از این طرح به اعتبار قابل فروش در بورس صادر شده که میتواند بر بازارهای انرژی و اوراق بهادار مرتبط تاثیرگذار باشد.