
ارزیابی *سرمایه گذاران* و فضای عدم قطعیت
در هفته جاری، سرمایه گذاران* مشغول ارزیابی آخرین تحولات مربوط به *تنش های تجاری* و وضعیت اقتصادهای بزرگ* بودهاند. هنوز قطعیت کاملی در خصوص هیچ یک از این مسائل وجود ندارد. روابط پرتنش میان چین و آمریکا ادامه دارد، وعدههای بزرگی از سوی برخی رهبران سیاسی مطرح میشود، تنشهای ژئوپلیتیکی پابرجا هستند و تحلیلگران نسبت به افق اقتصاد جهان* هشدار دادهاند.
ماه می آغاز شده است و برخی تحلیلگران خوشبین معتقدند که در این ماه، پیشرفتهایی در زمینه دستیابی به *توافق تجاری* میان آمریکا و شرکای اصلی آن از جمله چین حاصل خواهد شد. علت این خوشبینی درک تاثیر منفی *تعرفه ها* و تنش های تجاری* بر اقتصاد است و انتظار میرود برای رفع این عامل زیانبار تلاشهایی صورت گیرد. با این حال، دولتها لزوما قصد ندارند به تمامی خواستههای آمریکا عمل کنند، به ویژه چین که رقیب اصلی آمریکاست و برای مذاکره شرایط خاص خود را دارد.
چشمانداز *تنشهای تجاری* و پیامدها
در ماه گذشته میلادی، برخی اثرات *تنش های تجاری* بر شاخصهای اقتصادی آمریکا و چین نمایان شد و پیشبینی میشود شدت این تاثیرات افزایش یابد. عملکرد بورس آمریکا* در ماه قبل منفی بود و سرمایه گذاران* با احتیاط رفتار کردند. شاید وضعیت در ماه جاری بهبود یابد. سرمایه گذاران* تمایل زیادی دارند که آمریکا و شرکای تجاری این کشور از طریق مذاکره به توافق برسند و موانع فعالیتهای اقتصادی برطرف شود.
ترامپ فعلا قصد ندارد استفاده از *تعرفه ها* به عنوان ابزار فشار را کنار بگذارد. او میداند که *تنش های تجاری* زیانبار هستند، اما امیدوار است تهدیدهایش موثر واقع شده و کشورها به درخواستهایش تن دهند.
تحولات بازارهای جهانی و عوامل آتی
در چهار ماه نخست سال جاری میلادی، عملکرد برخی بازارها از جمله *بازار نفت* منفی بوده، در حالی که شاهد رشد چشمگیر *قیمت طلا* بودهایم. در ماه جاری، برخی *بانک های مرکزی* بزرگ از جمله بانک مرکزی آمریکا نشست سیاستگذاری دارند و تصمیمات آنها در کنار سایر عوامل بر بازارها تاثیرگذار خواهد بود. دوره کنونی، دوران انتظار و امیدواری است. در نهایت، آشوب فعلی کاهش خواهد یافت، اما تا آن زمان زیانهای قابل توجهی به *اقتصاد جهان* وارد میشود.
این تحولات و عدم قطعیت بر نوسانات قیمتها در بازارهای مالی، کالایی، و انرژی تاثیرگذار بوده است.