خانه خانه بورس بورس ارز دیجیتال ارز دیجیتال ویکی پدیا مالی ویکی پدیا مالی سایت سهمتو سایت سهمتو
بورس3

بازارهای پرریسک در انتظار؛ داده‌های اقتصادی آمریکا و تنش‌های تجاری احتیاط را افزایش داد

چشم‌انتظار سیاست‌های پولی و داده‌های اقتصادی آمریکا

هفته آینده، نشست مهم سیاستگذاری بانک مرکزی آمریکا برگزار خواهد شد. دیدگاه غالب این است که نرخ‌های بهره بدون تغییر باقی بماند، زیرا نگرانی از افزایش تورم همچنان بالاست و کاهش نرخ می‌تواند به رشد بیشتر تورم دامن بزند. اما، انتشار داده‌های اقتصادی جدید از آمریکا در روزهای اخیر نگرانی‌ها درباره وضعیت اقتصاد این کشور را افزایش داده است. محتوای این گزارش‌ها عمدتاً منفی بود و این وضعیت این ایده را تقویت می‌کند که بانک مرکزی برای حمایت از اقتصاد نیازمند کاهش نرخ‌های بهره است. همین پیش‌بینی‌ها درباره احتمال کاهش نرخ‌ها، باعث افت ارزش دلار در بازارهای جهانی شده است.

تداوم تنش‌های تجاری و اثرات منفی

همزمان با تحولات اقتصادی، تنش‌های تجاری نیز ادامه دارد. دولت آمریکا همچنان از ابزار تعرفه علیه شرکای تجاری خود استفاده می‌کند. رئیس‌جمهور سابق آمریکا اخیراً کاهش رشد تولید ناخالص داخلی در سه ماهه نخست سال جاری را نتیجه سیاست‌های دولت فعلی دانسته است. پیش‌بینی می‌شود که در هفته‌ها و ماه‌های آینده، اثرات منفی این تنش‌های تجاری بیش از پیش نمایان شود و فعالان اقتصادی به این نتیجه برسند که شرایط مطلوب نیست. پیامدهای این تنش‌ها کاملاً منفی ارزیابی می‌شود و می‌تواند به تضعیف بیشتر اقتصاد منجر شود؛ در نتیجه، کاهش شاخص دلار نیز دور از انتظار نیست.

احتیاط در بازارها و چشم‌انداز پیش رو

هفته‌های اخیر با تشدید تنش‌های تجاری و افزایش نگرانی در میان سرمایه‌گذاران و مصرف‌کنندگان همراه بوده است. در حال حاضر، دو سناریوی اصلی برای آینده متصور است: سناریوی اول، تغییر رویکرد در سیاست‌های تجاری و همزمان، اقدام بانک مرکزی آمریکا برای کاهش نرخ‌های بهره است که خبری مثبت برای بازارها خواهد بود. سناریوی دوم، تداوم وضعیت کنونی است که می‌تواند به وخیم‌تر شدن شرایط در اقتصاد آمریکا و جهان منجر شود. سرمایه‌گذاران برای مدتی تحولات را زیر نظر خواهند گرفت و در صورت ایجاد امیدواری نسبت به آینده، بازارها می‌توانند رونق یابند. فعلاً دوره انتظار و ارزیابی شرایط است و این دوره ممکن است طولانی شود؛ ادامه تنش‌ها، جبران زیان‌ها را دشوارتر خواهد کرد. در بازارهای پرریسک، از جمله بازار مواد خام و بورس‌ها، سرمایه‌گذاران تمایل کمتری به پذیرش ریسک نشان می‌دهند.

این وضعیت منجر به افزایش احتیاط و کاهش تمایل به ریسک در بازارهای جهانی، به ویژه در بازارهای پرریسک شده و بر قیمت دارایی‌ها تاثیر گذاشته است؛ به عنوان مثال، قیمت نفت به پایین‌ترین میزان در دو هفته اخیر رسیده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *