
قائممقام ارشد مدیرعامل ایرانخودرو، با اشاره به نقش مهم نظام بانکی در حمایت از تولید، پیشنهاد کرد ۵۰ شرکت برتر تولیدی که امکان عرضه محصول در بورس کالا را دارند، با حمایت قانونی مشکلات خود را برای تامین مالی از طریق بورس و انتشار اوراق رفع کنند. جمشید ایمانی در نخستین همایش ملی حقوق بانکی، با حضور مدیران بانکی و صنعتی، بر لزوم توجه شبکه بانکی به تولیدکنندگان و تسهیل فرآیندهای مالی تاکید کرد.
چالشهای تامین مالی و نظام بانکی
وی با بیان اینکه تولیدکنندگان سالهاست با چالشهای مختلفی روبرو هستند، مشکلات موجود در نظام بانکی را از جمله موانع اصلی برشمرد. ایمانی دریافت تسهیلات بانکی را منوط به موافقت بانک مرکزی دانست و اشاره کرد که سختگیری در تخصیص منابع، اثرات منفی بر تولید و توسعه داشته است. او همچنین قیمتگذاری دستوری را یکی از عوامل محدود کننده شرکتها در استفاده از ابزارهای تامین مالی در بورس کالا و وابستگی بیشتر به مشتریان، سهامداران و بانکها عنوان کرد.
ابزارهای نوین مالی و راهکارها
قائممقام ایرانخودرو هزینههای بالای برخی ابزارهای مالی جدید مانند اوراق گام را مورد انتقاد قرار داد و نرخ تنزیل آن را تا ۴۳ درصد ذکر کرد. وی افزود منابع سیستم بانکی متناسب با رشد فروش و تولید حرکت نکرده است؛ در حالی که فروش ایرانخودرو از ۱۵۰ همت به ۴۰۰ همت افزایش یافته، اعتبار بانکی در سطح ۳۰ همت ثابت مانده است. ایمانی گواهی سپرده کالایی را بهترین روش برای تامین مالی کوتاهمدت از طریق بورس کالا دانست و اجرای آن را موجب کاهش فشار بر نظام بانکی خواند. این همایش به بررسی چالشهای حقوقی شیوههای نوین تامین مالی و سایر مسائل نظام بانکی پرداخت.
اظهارات مطرح شده درباره استفاده از بورس کالا برای تامین مالی شرکتها میتواند بر فعالیتها و جذابیت این بازار برای صنایع تولیدی تاثیرگذار باشد.