
شاخص کل بورس تهران پس از پنج روز متوالی رشد و کسب بازدهی ۵.۱ درصدی، در معاملات امروز با کاهشی بیش از ۲۶ هزار واحدی معادل ۸ دهم درصد مواجه شد و به سطح ۳ میلیون و ۲۲۵ هزار واحد عقبنشینی کرد. فشار فروش از یک ساعت ابتدایی معاملات شدت گرفت و در نهایت ۶۱ درصد از نمادها در محدوده منفی معامله شدند. همزمان، شاخص هم وزن نیز برای دومین روز متوالی کاهشی بود و با افت حدود ۲ هزار واحدی (معادل ۲ دهم درصد) به محدوده ۹۷۵ هزار واحد رسید. در مقابل، شاخص فرابورس با رشد ۹۷ واحدی همراه شد که بیشترین تاثیر مثبت را از نمادهایی مانند نیشکر و کگهر پذیرفت.
پویایی معاملات و جریانات نقدینگی
در بازار امروز دست برتر با فروشندگان بود. خالص ارزش معاملات خرد با افزایش ۱۸ درصدی نسبت به روز گذشته، به محدوده ۱۱.۲ هزار میلیارد تومان نزدیک شد. با این حال، حجم پول خروجی از بازار دو برابر پول ورودی روز گذشته بود. معاملهگران حقیقی به طور عمده فروشنده بودند و خالص خروج سرمایه حقیقی از سهام و حق تقدمها به ۱.۱ هزار میلیارد تومان رسید. بخش عمده این خروج پول از شرکتهای بزرگ صورت گرفت. در مقابل، معاملهگران حقوقی در برخی نمادها از جمله وبملت و خساپا حمایت نشان دادند.
عملکرد صنایع و صندوقهای سرمایهگذاری
از نظر صنایع، گروههای بانکی، خودرویی و استخراج کانه های فلزی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. در حالی که صنایع عرضه برق، سیمان و دارویی بیشترین جذب پول حقیقی را تجربه کردند، عمدهترین خروج پول خرد از صنایع بانکی، خودرویی و فلزی صورت گرفت. صندوقهای سرمایهگذاری نیز شاهد خروج نقدینگی بودند؛ صندوقهای سهامی نیم همت خروج پول خرد داشتند که حدود ۲۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به صندوقهای اهرمی بود. همچنین، صندوقهای درآمد ثابت ۳۶۰ میلیارد تومان خروج پول خرد ثبت کردند، اما صندوقهای طلا با جذب نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان ورودی مواجه شدند.
این عقبنشینی پس از چند روز رشد، نشاندهنده افزایش احتیاط در بازار و فشار فروش در برخی بخشها است که میتواند بر sentiment کلی معاملهگران تاثیر بگذارد.