
پیشبینیها حاکی از کاهش قابل توجه صادرات فولاد چین در سه ماهه کنونی نسبت به سه ماهه نخست سال جاری میلادی است. این کاهش، که حدود ۲۰ درصد برآورد میشود، عمدتاً ناشی از تشدید تنشهای تجاری با ایالات متحده است. چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده فولاد در جهان، در صورت تداوم این تنشها با آسیب به جریان صادرات کالاهای خود مواجه خواهد شد.
این وضعیت به اشباع بازار داخلی از کالا منجر شده و به دلیل ضعف تقاضای داخلی، شاهد افت قیمتها و فشار بر نرخ تورم خواهیم بود که در ماههای اخیر نزدیک به صفر بوده است.
چالشهای اقتصاد داخلی چین
تقاضای داخلی در چین به دلایل متعددی ضعیف است. نرخ رشد اقتصادی این کشور نسبت به سالهای گذشته پایینتر آمده و اقتصاد چین با چالشهای ساختاری نظیر بحران در بخش مسکن و کاهش اعتماد مصرفکنندگان دست به گریبان است. این عوامل به کاهش سطح مصرف منجر شده و بخشهای زیادی از اقتصاد که به صادرات وابسته هستند، دچار مشکل شدهاند.
تلاش برای بازارهای جدید و کاهش پیشبینی رشد
تولیدکنندگان فولاد در چین در تلاشند تا با یافتن بازارهای جدید، کاهش صادرات به ایالات متحده را جبران کنند، اما جبران کامل این حجم از دسترفته صادرات تقریباً ناممکن به نظر میرسد. به همین دلیل، بسیاری از نهادهای سرمایهگذاری پیشبینیهای خود از نرخ رشد اقتصاد چین در سال جاری را کاهش دادهاند. اقتصاد چین به شدت به صادرات وابسته است و تنشهای تجاری کنونی آسیبهای قابل توجهی به آن وارد میکنند. دولت چین نیازمند یافتن راهکارهایی برای رفع بحرانهای متعدد اقتصادی از جمله تنشهای تجاری است که امسال به مجموعه چالشهای قبلی افزوده شدهاند.
تاثیر تحولات چین بر بازارها
نرخ تورم و شاخص بهای تولیدکننده چین مربوط به ماه گذشته قرار است فردا منتشر شود که میتواند بینش بیشتری درباره وضعیت تقاضای داخلی ارائه دهد. سرمایهگذاران در بازارهای مواد خام همواره باید به تحولات اقتصادی و تجاری چین توجه ویژهای داشته باشند. در این میان، با وجود چالشها، بعید است تولید فولاد در چین در سال جاری میلادی کاهش چشمگیری داشته باشد.
این وضعیت میتواند بر قیمتهای جهانی فلزات پایه و سایر مواد خام تأثیرگذار باشد.