
نگاهی به وضعیت بازار سهام در هفتمین روز اردیبهشت
بازار *بورس* ایران در هفتمین روز از اردیبهشتماه با شروعی پرعرضه همراه بود، اما به تدریج با تقویت سمت تقاضا، شاهد تعادل نسبی در بازار بودیم. در پایان معاملات روز، ۵۵ درصد از نمادها با کاهش قیمت روبرو شدند. خالص ارزش معاملات خرد به ۱۲,۶۸۱ میلیارد تومان رسید که نسبت به روز گذشته کاهشی ۱۱ درصدی را نشان میدهد. بیشترین ارزش معاملات در گروههای بانکی، خودرویی، پالایشی و شیمیایی به ثبت رسید.
خروج و ورود پول حقیقی
شاهد خروج قابل توجه بیش از ۲ همت نقدینگی حقیقی از سهام و حق تقدمها بودیم. با این حال، برآیند ورود و خروج پول حقیقی در صندوقهای سهامی مثبت ۶۳ میلیارد تومان شد. بیشترین خروج نقدینگی حقیقی از گروههای بانکی، خودرویی و حمل و نقل صورت گرفت. در مقابل، صنایع مخابرات و سیمان به همراه صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله (ETF) بیشترین خرید حقیقیها را به خود جذب کردند.
رونق *صندوقهای اهرمی* و تاثیر بر *شاخص کل*
نکته قابل توجه، جذب بالای پول خرد توسط صندوقهای سرمایهگذاری اهرمی بود؛ بهطوری که این صندوقها روز را با تراز مثبت ۵۶۵ میلیارد تومانی به پایان رساندند. نمادهای شاخصساز نظیر فارس، فولاد، وبملت، شستا، نوری و پارسان بیشترین تاثیر نزولی را بر *شاخص کل* بورس داشتند و این نماگر با کاهش ۳۴ هزار واحدی به محدوده ۳ میلیون و ۱۱۷ هزار واحد بازگشت. بازگشایی نماد اخایر حدود ۴ هزار واحد به ارتفاع شاخص کل افزود. *شاخص هموزن* نیز کاهش ملایم کمتر از ۲ هزار واحدی را تجربه کرد و به زیر ۹۰۵ هزار واحد رسید. شاخص فرابورس نیز ۴۶ واحد کاهش یافت.
ورود قابل توجه پول خرد به صندوقهای اهرمی میتواند نشاندهنده افزایش تمایل سرمایهگذاران حقیقی به استفاده از ابزارهای مشتقه برای کسب بازدهی بالاتر در شرایط فعلی بازار باشد.