
به گزارش پایگاه خبری، مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق و مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران، در جلسهای با حضور ۸۰۰ مدیر نواحی و مناطق شرکتهای توزیع نیروی برق سراسر کشور به تشریح ۳۶ بسته مدیریت مصرف پرداخت و نسبت به افزایش بیسابقه دما هشدار داد. وی اعلام کرد که میانگین دمای هوا در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به میزان ۵.۵ درجه بیشتر شده و به طور مثال در خوزستان دمای ۲۸ درجه سال گذشته امروز به ۴۴ درجه رسیده است. این افزایش شدید دما، عامل اصلی جهش ۳۷ درصدی مصرف برق نسبت به سال گذشته بوده که وضعیتی بسیار نگرانکننده و غیرمتعارف تلقی میشود.
افزایش نگرانکننده مصرف برق
این افزایش چشمگیر در مصرف در حالی اتفاق میافتد که زیرساختهای تولید برق با چالشهایی مواجه هستند. مخازن نیروگاههای برقآبی تنها ۵۹ درصد پر هستند و ۴۱ درصد آنها خالی مانده، که این موضوع امکان استفاده از حداکثر یک سوم توان تولیدی آنها را محدود میکند. از سوی دیگر، برخی نیروگاههای حرارتی و نیروگاه اتمی بوشهر نیز در دوره تعمیرات برنامهریزی شده خود قرار دارند. با وجود رشد ۱۰ درصدی تولید در نیروگاههای حرارتی، مجموع این عوامل باعث ادامه وضعیت ناترازی در شبکه برق شده است.
عوامل تشدیدکننده ناترازی شبکه
این شرایط، اجرای دقیق برنامههای مدیریت مصرف را ضروری میسازد. در همین راستا، سخنگوی صنعت برق بر لزوم اجرای دقیق ۳۶ بسته مدیریت مصرف ابلاغی تاکید کرد. مدیران شرکتهای توزیع موظفند پایش و رصد مصرف را جدی بگیرند، به ویژه محدود کردن مصارف مجاز نامتعارف تکفاز (بالاتر از ۱۵ آمپر در مناطق عادی و ۲۸ آمپر در مناطق گرمسیر) و تعویض کنتورهای معیوب.
برنامههای مدیریت مصرف و پایش
همچنین، مقرر شد کنتور مشترکان پرمصرف هر ۱۵ روز یک بار قرائت، قبض صادر و مصرف آنها به طور مرتب اطلاعرسانی شود تا نسبت به مدیریت مصرف خود اقدام کنند.
این ناترازی مداوم در شبکه برق میتواند بر پایداری تأمین انرژی برای بخشهای مختلف اقتصادی و صنعتی تأثیرگذار باشد.