بورس 1

کاهش محسوس کرک اسپرد پالایشگاه‌ها در فروردین ماه؛ فشار دستورالعمل جدید بر سودآوری

بر اساس گزارشی از کارشناس اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران سازمان بورس، تاثیر دستورالعمل نرخ خوراک جدید بر  کرک اسپرد  بنزین و درآمد پالایشگاه‌ها مورد ارزیابی قرار گرفته است. کرک اسپرد به عنوان شاخص اصلی سودآوری در صنعت پالایش نفت، از تفاوت قیمت نفت خام و فرآورده‌های نفتی حاصل می‌شود.

تحلیل وضعیت کرک اسپرد در فروردین ماه

در فروردین ماه، شاهد کاهش نرخ جهانی نفت خام (میانگین ۴ تا ۲۰ درصد) و فرآورده‌های نفتی (بنزین، نفت گاز، نفت کوره میانگین ۵ تا ۸ درصد) بوده‌ایم. این کاهش بیشتر در قیمت فرآورده‌ها نسبت به نرخ خوراک، منجر به کاهش کرک اسپرد جهانی در این ماه شد. کرک اسپرد جهانی بنزین، نفت گاز و نفت کوره به ترتیب ۱۱، ۱۳ و ۵۹ درصد کاهش یافت.

تاثیر دستورالعمل جدید بر پالایشگاه‌های داخلی

تحلیل‌ها نشان می‌دهد در فروردین ماه، نرخ خوراک صنعت پالایشی به‌طور میانگین ۴ درصد و نرخ محصولات طبق دستورالعمل جدید ۵ درصد نسبت به اسفند ماه کاهش داشته است. این شرایط باعث کاهش میانگین ۱۱ درصدی کرک اسپرد کل شرکت‌های پالایشگاهی در فروردین نسبت به ماه قبل از آن شد. بیشترین کاهش کرک اسپرد در شبندر و شتران (۱۴ و ۱۲ درصد) و کمترین کاهش در شراز و شپنا (۹ درصد) مشاهده گردید.

بررسی کرک اسپرد محصولات کلیدی و عدم نفع

کرک اسپرد بنزین صنعت پالایشی در فروردین ماه نسبت به اسفند ۵ درصد کاهش نشان داد، به‌جز شبندر که با تغییر ترکیب سبد تولیدی خود، افزایش ۲ درصدی را تجربه کرد. همچنین، کرک اسپرد نفت گاز ۷ درصد و کرک اسپرد نفت کوره با کاهش شدید ۷۸ درصدی مواجه شد. میزان عدم نفع ناشی از فروش بنزین با اکتان پایین‌تر برای پالایشگاه‌های بندرعباس، تهران و اصفهان نیز مبالغ قابل توجهی گزارش شده است.

این گزارش نشان‌دهنده کاهش شاخص‌های سودآوری کلیدی برای شرکت‌های پالایشی در فروردین ماه تحت تاثیر شرایط قیمتی جهانی و دستورالعمل جدید نرخ خوراک است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه خانه بورس بورس ارز دیجیتال ارز دیجیتال سایت سهمتو سایت سهمتو