
به گزارش پایگاه خبری، سه کارشناس *بازارهای مالی* به بررسی دلایل *ریزش* اخیر شاخص بورس پرداختند و دو عامل مکمل را در این روند موثر دانستند. این کارشناسان بهویژه از تثبیت *حجم معاملات* در سطوح پایین ابراز نگرانی کردهاند و آن را زنگ خطری برای بازار خواندند.
تاثیر مذاکرات و تحولات منطقهای
حسن حسیننیا، کارشناس بازار، فضای مبهم ناشی از تعویق مذاکرات هستهای و پیامهای ضد و نقیض را عامل اصلی تاثیر بر بازار سرمایه دانست. به گفته او، این شرایط منجر به رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی و افزایش بهای طلا شده است. ابراهیم سماوی نیز با تایید این موضوع، اعلام تعویق مذاکرات را شوکی بزرگ به بازار عنوان کرد که واکنش فوری سایر بازارها نظیر ارز و سکه را نیز در پی داشت. این حساسیت نشاندهنده ارتباط تنگاتنگ تمامی بازارها با روند مذاکرات است.
عوامل داخلی و وضعیت نقدینگی
برزو حقشناس، کارشناس دیگر، دو عامل مکمل را در ریزش بورس موثر دانست: اخبار منفی مذاکرات و تصمیم سازمان بورس مبنی بر کاهش ضرایب صندوقهای اهرمی. به گفته وی، اجرای ناگهانی این تصمیم فشار فروش را بر بازار افزایش داد. همزمان با این تحولات، بازار با کاهش ارزش معاملات خرد و خروج قابل توجه نقدینگی حقیقی از سهام مواجه شد که نشانگر بیاعتمادی مقطعی در بازار است. کارشناسان تاکید دارند که تثبیت حجم معاملات زیر ۱۰ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان میتواند نگرانکننده باشد.
چشمانداز بازار و لوایح مرتبط
کارشناسان پیشبینی میکنند معاملهگران در روزهای آینده با درنظرگرفتن ریسکهای سیستماتیک، استراتژیهای کوتاهمدت را در پیش گیرند. در همین حال، بررسی نهایی لوایح مرتبط با پالرمو و CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز عاملی مهم تلقی میشود. تصویب این لوایح برای تسهیل جریانات مالی واقعی و دستیابی به نتایج ملموس از مذاکرات ضروری است و عدم تصویب میتواند مسیر اصلاحی بازار را ادامه دهد.
این تحولات نشانگر افزایش ریسکگریزی در بازار سرمایه و تمایل سرمایهگذاران به داراییهای امنتر در شرایط ابهام است.