خانه خانه بورس بورس ارز دیجیتال ارز دیجیتال ویکی پدیا مالی ویکی پدیا مالی سایت سهمتو سایت سهمتو
بورس 1

اختلال ۴ میلیارد دلاری در شریان حیاتی تجارت ایران: بندر رجایی

به گزارش پایگاه خبری، پژوهشی که توسط پریسا مهاجری، علی‌ اصغر بانویی و سمیه رحمان‌ پور انجام و در فصلنامه علمی مطالعات اقتصادی کاربردی ایران منتشر شده، نشان می‌دهد توقف ۹۰ روزه & بندر رجایی از مسیر صادرات، واردات کالاهای واسطه‌ای و واردات کالاهای نهایی، حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان & خسارت اقتصادی به اقتصاد وارد می‌ کند. این رقم بر اساس قیمت‌ های سال ۱۳۹۹، معادل ۱.۳۱ درصد از کل ستانده ملی یا ۱.۸ درصد & تولید ناخالص داخلی آن سال است.

برآورد خسارت اقتصادی

این پژوهش برآورد می‌ کند که بدون در نظر گرفتن تلفات انسانی یا آسیب‌ های زیر ساختی، خسارت مستقیم حدودا ۴ میلیارد دلار تخمین زده می‌ شود.
با فرض ثابت ماندن نسبت ۱.۸ درصدی برای اقتصاد سال ۱۴۰۲ و در نظر گرفتن تولید ناخالص داخلی حدود ۱۸ هزار هزار میلیارد تومان در آن سال، میزان خسارت وارده می‌تواند به ۳۲۴ هزار میلیارد تومان برسد که با احتساب دلار ۸۰ هزار تومانی، بیش از ۴ میلیارد دلار خواهد بود.

نقش کلیدی بندر رجایی در تجارت ایران

بنا بر آمار گمرک، حدود ۷۰ درصد واردات و ۳۰ درصد صادرات کالاهای غیر نفتی ایران از طریق بنادر انجام می‌ شود. & بندر رجایی به تنهایی ۶۰ درصد از این جریان حیاتی & تجارت غیرنفتی را مدیریت می‌ کند. از این رو، هرگونه وقفه یا اختلال در فعالیت‌ های این بندر می‌تواند تأثیر چشمگیری بر مراودات بازرگانی کشور داشته باشد؛ رویدادی که انتظار می‌ رود انفجار اخیر نیز چنین پیامدی در پی داشته باشد.

سهم بندر رجایی در عملیات بندری و انواع کالا

بر اساس داده‌های سازمان بنادر، & بندر رجایی در سال ۱۴۰۲ مسئولیت مدیریت ۵۳ درصد از کل عملیات تخلیه و بارگیری بنادر کشور را بر عهده داشته است. سهم این بندر از جا به جایی کالاهای اساسی ۴ درصد، فلزات ۸۲ درصد، مصالح ساختمانی و مواد معدنی ۶۰ درصد، ماشین‌آلات و ابزار ۱۱ درصد، کود و مواد شیمیایی ۲۲ درصد، منسوجات و پوشاک ۱۹ درصد و کالاهای کانتینری ۸۸ درصد بوده است که نشان از اهمیت و گستردگی فعالیت‌ های آن دارد.

اختلال در فعالیت بندر رجایی می‌تواند بر هزینه‌های حمل و نقل کالا و زنجیره‌های تأمین داخلی و خارجی تأثیرگذار باشد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *