
بر اساس گزارشها، محمدرضا فرزین، در جلسه امروز مجلس که به بررسی گزارش مشترک کمیسیونهای حمایت از تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ درباره روند اجرای قانون تأمین مالی تولید و زیرساختها اختصاص داشت، اظهار داشت: نقشه راه مدونی برای تامین مالی منسجم در دولت در حال پیگیری است که اولویت آن تقویت & تامین مالی ریالی & & بدون افزایش تورم & است.
وی افزود: طبق برنامهریزیها، در سال جاری حدود ۴۸۵ هزار میلیارد تومان & تامین مالی زنجیرهای & خواهد شد. این مبلغ شامل ۲۲۰ هزار میلیارد تومان از طریق انتشار اوراق، ۱۱۵، ۱۰۰ و ۵۰ هزار میلیارد تومان از محلهایی نظیر کارت رفاهی برای خرید کالاهای ارزان، برات الکترونیکی و فکتورینگ تأمین میشود.
برنامههای تامین مالی تولید و سرمایهگذاری
فرزین با تأکید بر لزوم رعایت ترکیب مناسب سرمایه در گردش و ایجاد سرمایهگذاری، بیان کرد که در حال حاضر حدود ۶۷ درصد تسهیلات به سرمایه در گردش اختصاص دارد. برای ایجاد کارخانجات جدید، حدود ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در نظر گرفته شده است. از این میزان، ۳۳۰ هزار میلیارد تومان از طریق انتشار گواهی سپرده خاص، ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برای طرحهای اولویتدار و ۸۰ هزار میلیارد تومان برای سایر طرحها تخصیص خواهد یافت.
راهکارها در تامین مالی ارزی و نظارت
برنامه دیگر بانک مرکزی، & تامین مالی ارزی & به میزان ۱۰ میلیارد دلار است. بخشی از این تامین مالی ارزی در کشور چین انجام میشود. تلاشها بر این است تا ضمن پیگیری موضوعات مرتبط، اقدامات مؤثری برای سپردهگذاری ۲ میلیارد دلاری بانک مرکزی در بانکهای داخلی به منظور تقویت توان ارزی آنها صورت گیرد.
نظارت بر بازار رمز ارزها
نظارت بر & بازار رمز ارزها & نیز در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد. دولت مقررات مربوط به این بازار را تنظیم کرده تا از خروج سرمایه از کشور جلوگیری شود.
این برنامهها و تسهیلات مالی اعلام شده میتواند بر حجم نقدینگی، نرخ بهره بانکی برای تسهیلات تولیدی و همچنین فعالیت بخشهای صنعتی و بازرگانی تأثیرگذار باشد.