
بر اساس اعلام پایگاه خبری، محمدرضا مدرس خیابانی، مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، در هفدهمین سالگرد حضور این شرکت در بورس اوراق بهادار تهران، از برنامههای توسعهای و عملکرد اخیر شرکت سخن گفت.
افزایش سرمایه و رشد سودآوری
وی با اشاره به مصوبه مجمع فوقالعاده در خرداد ماه، از افزایش سرمایه شرکت به ۱۱.۶ هزار میلیارد تومان معادل ۴۱ درصد خبر داد. مدرس خیابانی همچنین اعلام کرد که در سال ۱۴۰۳، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین ناوگان دریایی منطقه غرب آسیا، رشدی ۹۰ درصدی نسبت به سال قبل تجربه کرد و سود شرکت از ۱۰ هزار میلیارد تومان به ۱۹ هزار میلیارد تومان افزایش یافت. پیشبینی میشود این روند رشد در سال ۱۴۰۴ نیز ادامه یابد، هرچند که فعالیتهای کشتیرانی همواره تحت تأثیر بازار و سیاستهای بینالمللی قرار دارد. عملکرد دو ماه ابتدایی سال جاری برای شرکت مطلوب ارزیابی شده و رشد ۳۲ درصدی قیمت سهام آن، نویدبخش سالی مثبت است.
توسعه عملیاتی و سرمایهگذاریها
مدیرعامل کشتیرانی به سرمایهگذاریهای شرکت در بندر چابهار اشاره کرد و گفت که حجم حمل و نقل در این بندر از ۶ هزار TEU کانتینر در سال ۱۴۰۱ به ۹۰ هزار TEU در سال ۱۴۰۳ ارتقا یافته است. تبدیل بندر چابهار به یکی از خطوط اصلی حمل و نقلی گروه کشتیرانی در دستور کار قرار دارد. همچنین، سرمایهگذاری ۵۰ میلیون دلاری در بندر آستاراخان، راهاندازی شرکت محلی و خرید سه فروند شناور برای تثبیت حضور در منطقه در برنامههای آتی شرکت گنجانده شده است. کشتیرانی در کریدور شمال–جنوب نیز با ظرفیت بالقوه قابل توجه آماده نقشآفرینی است.
ناوگان و چالشها
با وجود تحریمها که از سال ۱۳۸۵ هدف اصلی شرکت بودهاند، کشتیرانی توانسته است فعالیتهای خود را ادامه دهد و حتی حمل بار به اروپا را انجام دهد. هیچ باری به دلیل تحریمها معطل نمانده است. وی در خصوص حادثه اخیر بندر شهید رجایی، اعلام کرد تمامی داراییهای شرکت بیمه بوده و نگرانی بابت جبران خسارات وجود ندارد، اگرچه برآورد اولیه حاکی از آسیب دیدن حدود ۲۱۰۰ کانتینر است. عمر ناوگان شرکت در حال حاضر ۲۰ سال است که هدفگذاری برای کاهش آن به کمتر از ۱۰ سال انجام شده و مجوزهای استفاده از منابع بانکی و صندوق توسعه ملی برای این منظور دریافت شده است، هرچند تخصیص یک میلیارد دلار وام مصوب تاکنون محقق نشده است.
این اظهارات نشاندهنده رشد قابل توجه سودآوری و برنامههای توسعهای کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران است که میتواند بر پویایی بخش حملونقل دریایی و هوشمندسازی فعالیتهای بازرگانی تأثیر مثبت داشته باشد.