
تلاش برای بورسی شدن *دیوار*
حسین افشین، یکی از کارشناسان و مسئولان آگاه در حوزه فناوری، از تلاشها برای حل مشکل بورسی شدن شرکت بزرگ فناوری *دیوار* خبر داد. او در گفتوگویی با یکی از رسانهها اظهار داشت که در صورت وقوع تعامل و گفتوگوی سازنده میان مدیران *دیوار* و *نهادهای ناظر* بازار سرمایه، این شرکت به راحتی میتواند فرآیند پذیرش در بورس را طی کند و به نظر او در اصل مسیر قانونی ورود به بورس مشکلی جدی برای *دیوار* وجود ندارد.
روال قانونی و دلایل تأخیر در پذیرش بورس
افشین تأکید کرد که برای ورود هر شرکتی به *بورس*، روال قانونی و فرآیندهای مشخصی وجود دارد که باید طبق مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار سپری شود. وی معتقد است طولانی شدن روند بورسی شدن *دیوار* تا حدودی ناشی از عدم پیگیری و تمایل جدی مدیریت این شرکت برای طی کردن کامل این فرآیندها بوده است. او به لغو ناگهانی جلسه هیئت پذیرش در اسفند سال گذشته اشاره کرد؛ جلسهای که طبق برنامه برای بررسی وضعیت *دیوار* در نظر گرفته شده بود. در زمان لغو آن جلسه، شرکت *دیوار* اعلام کرده بود که دلیل این اتفاق، عدم دریافت پاسخ شفاف و به موقع از سوی اطلاعات سپاه برای صدور تاییدیههای امنیتی و لازم جهت ادامه فرآیند پذیرش بوده است.
چالشهای تعامل و بلوغ در اکوسیستم
حسین افشین با بیان اینکه شرایط و مقررات برای ورود شرکت *دیوار* به *بورس* در مقایسه با برخی دیگر آسان بوده، اظهار داشت که به نظر میرسد این شرکت به جای انتخاب مسیر سادهتر، راه دشوارتری را برای خود رقم زده است. او در تحلیلی گستردهتر، بخش قابل توجهی از مشکلات موجود در اکوسیستم استارتاپی کشور را نتیجه عدم تعامل متقابل و سازنده میان بازیگران این اکوسیستم و نهادهای حاکمیتی و نظارتی دانست. وی بر ضرورت شکلگیری بلوغ و درک متقابل در هر دو طرف، یعنی هم بخش خصوصی فناوری و هم نهادهای دولتی، برای دستیابی به توافقات و پیشبرد امور تأکید کرد.
تاخیر در پذیرش شرکتهای بزرگ فناوری مانند دیوار در بورس میتواند بر جذابیت بازار سرمایه برای استارتاپها و شرکتهای نوپا و همچنین بر انتظارات سرمایهگذاران و فعالان بازار از سرعت و سهولت ورود شرکتهای خصوصی بزرگ به این بازار تأثیر بگذارد.