
به گزارش دنیای اقتصاد، کارشناسان بازار سرمایه دلایل اصلاح شاخص کل بورس در دومین روز معاملاتی هفته را تشریح کردند. این اصلاح پس از رشد قابل توجه و عبور شاخص از مرز ۳ میلیون واحدی و رسیدن به سطح ۳.۲ میلیون، با فشار فروش همراه شد و شاخص را تا محدوده ۳.۱۱۰ میلیون واحد کاهش داد.
دلایل اصلاح بازار
به گفته تحلیلگران، بروز حادثه ناگوار در بندر رجایی نگرانیهایی را برای گروههایی مانند صنایع پتروشیمی و پالایشی ایجاد کرد. همزمان، عدم ارسال پیامهای قوی از مذاکرات سیاسی اخیر و نبود اخبار امیدوارکننده در حوزه توافقات، به افزایش احتیاط میان معاملهگران دامن زد. یکی از عوامل مهم دیگر، رشد قابل توجه اغلب نمادها به ویژه سهام شاخصساز طی ماه گذشته بود که انگیزهای برای *شناسایی سود* و جابجایی نقدینگی به سمت سهام جامانده از رشد فراهم کرد.
چرخش نقدینگی در گروهها
در پی این اصلاح، شاهد *خروج پول* حقیقی در برخی نمادهای بزرگ و گروههایی نظیر بانک، خودرو و حملونقل بودیم. در مقابل، گروههای کوچکتر و ریالی مانند سیمانی، غذایی، زراعی، پیمانکاری و برقی مورد اقبال قرار گرفته و شاهد *ورود پول* حقیقی بودند. همین امر سبب شد تا شاخص هموزن در مقایسه با شاخص کل عملکرد بهتری داشته باشد و پویایی در بخشهای مختلف بازار حفظ شود.
چشمانداز و پایداری بازار
علیرغم اصلاحات مقطعی، ارزش معاملات همچنان در محدودههای مناسبی (بالای ۲۰ هزار میلیارد تومان) قرار دارد که نشاندهنده پویایی بازار است. کارشناسان تاکید دارند که اصلاح در بازاری که طی چند هفته رشد قابل ملاحظهای داشته (مانند رسیدن ارزش دلاری به ۱۴۰ میلیارد دلار و رشد ۵۰ درصدی برخی سهام)، امری طبیعی و حتی ضروری برای تقویت روند صعودی آینده است. شاخص بورس بالای محدوده ۳ میلیون واحد تثبیت شده که نشانهای مثبت تلقی میشود. انتظار میرود این اصلاحات، زمینه را برای قدرتگیری مجدد خریداران و ورود پولهای تازه در روزها و هفتههای آتی فراهم آورد.
این اصلاح باعث چرخش و جابجایی نقدینگی میان گروههای مختلف سهامی در بازار سرمایه شد.