اخبار

#مالیات اسلوونی: یک گام به جلو، دو گام به…؟

## اسلوونی مالیات ۲۵ درصدی بر سود شخصی ارزهای دیجیتال را مطرح کرد

وزارت دارایی اسلوونی پیشنهاد کرده است که سود شخصی حاصل از فروش دارایی‌های رمزنگاری شده با نرخ ۲۵ درصد مالیات مشمول شود. هدف از این اقدام، بستن روزنه‌ای در سیستم مالیاتی است که در حال حاضر سرمایه‌گذاران انفرادی را از مالیات معاف می‌کند، در حالی که درآمد کسب‌وکار حاصل از معاملات رمزنگاری شده را مالیات می‌گیرد.

این لایحه پیشنهادی به دنبال اطمینان از عدالت بیشتر در مالیات بر درآمد سرمایه‌گذاری در بین شهروندان اسلوونی است. در حال حاضر، افراد فعال در زمینه تجارت ارزهای دیجیتال از یک مزیت مالیاتی نسبت به سرمایه‌گذاری‌های سنتی برخوردار هستند که دولت اکنون به دنبال ایجاد تعادل در این زمینه است.

بر اساس پیش‌نویس این قانون، سود حاصل از تبدیل ارزهای دیجیتال به ارزهای فیات مانند یورو یا استفاده از ارزهای دیجیتال برای پرداخت کالاها و خدمات مشمول مالیات خواهد شد. با این حال، تبادل یک دارایی رمزنگاری شده با دارایی دیگر همچنان بدون مالیات خواهد بود. قوانین جدید از مالیات دهندگان می‌خواهد که سوابق معاملات دقیق را نگهداری کرده و اظهارنامه‌های مالیاتی سالانه را تا ۳۱ مارس سال بعد ارائه دهند. بازرگانانی که بیش از ۵۰۰ یورو ارز دیجیتال می‌پذیرند، باید این معاملات را گزارش دهند.

ارزهای دیجیتال بانک مرکزی، پول الکترونیکی، توکن‌های امنیتی و NFTها از چارچوب مالیاتی جدید مستثنی شده‌اند. این قانون از تعاریف معرفی شده تحت مقررات MiCA اتحادیه اروپا و چارچوب CARF سازمان همکاری اقتصادی و توسعه پیروی می‌کند.

برای تسهیل انتقال، تمام دارایی‌های رمزنگاری شده نگهداری شده قبل از سال ۲۰۲۶ “بازنشانی” می‌شوند. هزینه تحصیل بر اساس ارزش منصفانه بازار در ۱ ژانویه ۲۰۲۶ تعیین خواهد شد. وزارت دارایی تخمین می‌زند که مالیات جدید می‌تواند بین ۲.۵ میلیون یورو و ۲۵ میلیون یورو درآمد سالانه ایجاد کند.

وزارت دارایی اسلوونی در حال جمع‌آوری بازخورد عمومی در مورد رژیم مالیاتی پیشنهادی است که انتظار می‌رود در صورت تصویب پارلمان، از ۱ ژانویه ۲۰۲۶ اجرایی شود. آخرین مهلت ارسال نظرات عمومی در مورد این پیشنهاد، ۵ مه است.

اجرای این مالیات ممکن است منجر به کاهش حجم معاملات ارزهای دیجیتال در اسلوونی شود، زیرا سرمایه‌گذاران ممکن است به دنبال حوزه‌های قضایی با مالیات کمتر باشند.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *