
### اهمیت “فلسفه اجتماعی خوب” در لایه اپلیکیشن اتریوم از دیدگاه ویتالیک بوترین
ویتالیک بوترین، همبنیانگذار اتریوم، معتقد است که لایه اپلیکیشن اتریوم بیش از لایه زیرساختی آن نیازمند “فلسفه اجتماعی خوب” است. لایه اپلیکیشن جایی است که توسعهدهندگان برنامههای غیرمتمرکز را بر روی زیرساخت پایه اتریوم ایجاد میکنند و تصمیماتی در مورد نحوه عملکرد این برنامهها میگیرند.
بوترین در پستی در پلتفرم رسانههای اجتماعی Warpcast در 12 آوریل، در پاسخ به استدلال یکی از کاربران مبنی بر اینکه اتریوم به نسل جدیدی از توسعهدهندگان ریشه دار در ارزشهای اصلی اتریوم برای تجدید خود نیاز دارد، اظهار داشت که این نیاز در لایه اپلیکیشن بیشتر احساس میشود. او بیان کرد که “اپلیکیشنها 80٪ هدف خاص دارند. اینکه چه اپلیکیشنهایی میسازید بستگی زیادی به این دارد که چه ایدههایی در مورد اینکه اپلیکیشنهای اتریوم، و اتریوم به طور کلی، برای چه کاری در جهان وجود دارند، دارید. بنابراین داشتن ایدههای خوب در این مورد اهمیت حیاتی پیدا میکند.”
او در مقایسه، زبان برنامهنویسی مانند ++C را مثال زد که ممکن است به اندازه ایدئولوژی سازنده تحت تأثیر قرار نگیرد، زیرا این زبان یک ابزار عمومی است که سطح زیادی برای بدتر یا بهتر شدن توسط فلسفه اجتماعی ندارد. به گفته بوترین، لایه 1 اتریوم نیز تا حدودی مشابه است، اگرچه بیشتر در معرض تأثیر فلسفی قرار دارد و به عنوان مثال به انتقال آن به اثبات سهام (PoS) و پشتیبانی از مشتریان سبک اشاره کرد.
بوترین در ادامه پست خود، پروتکل حفظ حریم خصوصی رمزنگاری Railgun، پروتکل اجتماعی Web3 یعنی Farcaster، بازار پیشبینی غیرمتمرکز Polymarket و برنامه پیامرسان Signal را به عنوان نمونههایی از برنامههایی با فلسفه اجتماعی خوب معرفی کرد. در مقابل، او پلتفرم میمکوین Pump.fun، اکوسیستم رمزنگاری Terra، توکن بومی آن Terra (LUNA) و صرافی رمزنگاری فروپاشیده FTX را نمونههایی از فلسفه اجتماعی بد دانست.
اظهارات بوترین میتواند بر نحوه توسعه و استفاده از اپلیکیشنهای مبتنی بر اتریوم تأثیر بگذارد، به ویژه با توجه به تأکید او بر اهمیت فلسفه اجتماعی در این زمینه.