تورم و وضعیت نامساعد اقتصادی کشور در سالهای اخیر، منجر به استقبال گسترده مردم از بازار بورس شده است. افزایش روزافزون تعداد سرمایهگذاران جدیدی که با هدف کاهش نیافتن ارزش پساندازهای خود به بازار بورس وارد شدهاند، باعث شده است که تعداد افراد تازهکار و نا آشنا به اصول فعالیتهای بورسی، افزایش چشمگیری داشته باشد. با توجه به این که اکثر سرمایهگذاران تازه وارد در بازار سرمایه، فرصتی برای آموزش بورس و یادگیری تحلیل بورس نداشتهاند، یک سوال چالش برانگیز در میان آنها بسیار عمومیت یافته است: چگونه بهترین سهام برای خرید را پیدا کنیم؟
در پاسخ به این سوال میتوان گفت که در حال حاضر سه روش اصلی به منظور یافتن بهترین سهام برای خرید وجود دارد. در ادامه هر کدام از این روشها، به تفصیل مورد بررسی قرار خواهند گرفت. در نهایت و ذیل روش سوم که اتفاقا در سالهای اخیر و با ورود فعالان تازهکار رونق بسیاری نیز پیدا کرده است، به معرفی سامانه هوشمند سهم تو و این که به چه طریق میتواند سرمایهگذاران و فعالان تازهکار و حرفهای بازار بورس را یاری دهد، نیز پرداخته خواهد شد.
روش اول: تحلیل شخصی
روش اول و پیشفرض به منظور یافتن بهترین سهام برای خرید، تحلیل شخصی است. در این روش شخص با استفاده از مجموعهای از ابزارهای تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی به ارزیابی وضعیت سهام بورسی مختلف میپردازد. شرط اصلی برای اینکه شخصی بتواند بر اساس تحلیل خود به خرید و فروش سهم اقدام کند، دانش کافی و تسلط نسبی بر روشهای تحلیل بورس است. داشتن این قدرت تحلیل، بدون گذراندن دورههای آموزش بورس امکانپذیر نیست. روش تحلیل بنیادی نیازمند توانایی مطالعه صورتهای مالی و تحلیل اخبار سامانه کدال است، همچنین تحلیلگر بنیادی باید امکان ارزیابی وضعیت صنایع و تحلیل اخبار مرتبط با صنایع فعال در بورس را داشته باشد. بدیهی است که این تواناییها نیازمند دانش است که بدون آموزش و تجربه به دست نمیآید.
این نیازمندیها تا حدودی در مورد تحلیل تکنیکال نیز وجود دارد. علی رغم این که تحلیل تکنیکال به دانش تخصصی اقتصادی نیاز ندارد و بیشتر روشهای گرافیکی را شامل میشود، اما کار با ابزارهای تکنیکال مانند خط روند، اندیکاتورها، فیبوناچی، الگوهای نموادری و الگوهای کندلی نیز، نیازمند گذراندن یک آموزش اولیه است.
با این توضیح، میتوان این گونه نتیجه گیری کرد که تحلیل شخصی، ایدهآلترین روش به منظور یافتن بهترین سهام برای خرید است. اما به این علت که نیازمند دانش تخصصی و گذراندن دورههای آموزش بورس است، از سوی بسیاری از فعالان بورسی مورد استقبال قرار نمیگیرد. چرا که خیلی از افراد وقت و حوصله کافی برای آموزش و کسب تجربه را نداشته و به دنبال روشهای سریعتر و سادهتری هستند. پس این افراد به سراغ روشهای جایگزین میروند.
روش دوم: سبدگردانی
همان طور که گفتیم بسیاری از مردم حوصله و زمان آموزش بورس و تحلیل شخصی را ندارند. در کنار این موضوع، هستند افرادی که آموزش و دانش اولیه برای تحلیل بورس را دارند، اما ریسک این که بر اساس نظرات خود اقدام به سرمایهگذاری کنند را نمیپذیرند. بسیاری از این افراد در پی یافتن روشی جایگزین، به سراغ سبدگردانی میروند. سبدگردانی یکی از روشهای مرسوم در بورس در سرتاسر دنیاست. هر فعال بورسی، یک سبد دارایی دارد که شامل مقادیر مختلفی از سهام گوناگون است. همان طور که از نام این روش نیز استنباط میشود، در سبدگردانی سرمایهگذار مدیریت سبد داراییهای خود را در اختیار شخص یا مجموعهای حرفهای قرار میدهد تا خرید و فروش سهام توسط تحلیلگران با سابقه انجام گیرد. بدیهی است که شخص یا مجموعه سبدگردان، در ازای خدمات سبدگردانی درصدی از سود حاصل را دریافت میکند. سبدگردانی از سه طریق انجام میپذیرد:
1- سبدگردانی شخصی
در این روش مدیریت سبد دارای شخص در اختیار یک فرد حرفهای قرار میگیرد. بدیهی است که اعتماد به شخص سبدگردان در این حالت از اهمیت ویژهای برخوردار است.
2- شرکتهای سبدگردانی
در این روش شرکتهای رسمی و دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار، مسئولیت سبدگردانی را به عهده دارند. در این روش به علت این که سرمایهگذار، به جای یک شخص با یک شرکت رسمی قرارداد دارد، اعتماد پذیری بیشتر و ریسک کمتر است.
3- کارگزاریها
تقریبا تمام کارگزاریهای رسمی که در بورس ایران فعال هستند، خدمات سبدگردانی نیز ارائه میدهند. هر شخصی میتواند قراردادی با کارگزاری خود منعقد کرده و در طرحهای سبدگردانی ارائه شده توسط کارگزاری شرکت کند. این روش نیز ریسک پایینی دارد.
روش سوم: سیگنالهای شبکههای اجتماعی
در سالهای اخیر و خصوصا پس از اقبال شدیدی که در ماههای گذشته به بازار بورس شده است، افراد تازهکار زیادی پاسخ “پرسش بهترین سهام برای خرید چیست؟” را در شبکههای اجتماعی یافتهاند. فهمیدن این که سیگنالهای خرید و فروش سهام که در شبکههای اجتماعی مختلف (به خصوص تلگرام) منتشر میشوند، چقدر و به چه تعداد روی خرید و فروشهای بورسی مردم تاثیر دارند، بسیار دشوار است. اما کافی است که جستجوی سادهای در فضای تلگرام انجام دهید، متوجه میشوید که انبوهی از کانالها و گروههای بورسی با چند ده و گاهی چند صد هزار عضو وجود دارند که مشغول دادن سیگنالهای خرید و فروش سهام هستند. استقبال زیاد سهامداران جدید و البته قدیمی از این کانالها به حدی هست که میتوان شبکههای اجتماعی را به عنوان سومین روش یافتن بهترین سهام برای خرید پذیرفت.
بسیاری از تحلیلگران با سابقه و شناخته شده بازار بورس، کانالهایی با نام شخصی خود راهاندازی کرده و مشغول ارائه تحلیلها و سیگنالهای شخصی هستند. اما مشکل آنجاست که تعداد زیادی از این کانالها و گروهها دارای هویت شناخته شدهای نیستند و مشخص نیست که چه افرادی با چه دانش، تخصص و البته چه اهدافی مشغول تبلیغ برای سهام بورس هستند. این مشکل نمیتواند مزایای حضور تحلیلگران با سابقه در شبکههای اجتماعی را نفی کند، اما واضح است که نیت تمام افراد از تاسیس این گونه بسترهای مجازی یکسان نیست.
به هر حال امروزه شبکههای اجتماعی در حال تاثیرگذاری روی بازار سرمایه هستند و نکته مهم آن است که این تاثیرگذاری روند صعودی نیز دارد. با این توضیحات میتوان شبکههای اجتماعی را به عنوان جدیدترین مرجع برای سیگنالهای خرید و فروش سهام پذیرفت.
سهم تو به دنبال ساماندهی سیگنالهای بورسی در شبکههای اجتماعی
سامانه سهم تو سیگنالهای خرید و فروش توصیه شده توسط صدها کانال تلگرامی بورسی را ارزیابی میکند. حاصل این ارزیابی در اولین قدم شناسایی نمادهای بورسی دارای بیشترین توصیه به خرید و فروش است. با توجه به این که این سیگنالها حاصل بررسی نظرات صدها کانال و تحلیلگر است، میتوان اطمینان خوبی از اعتبار و بازدهی آنها داشت. در دومین قدم کیفیت و بازدهی سیگنالهای ارائه شده توسط هر کانال یا تحلیلگر مورد ارزیابی و امتیازدهی قرار میگیرند. بدین ترتیب که سیگنالهای اعلام شده توسط هر کانال یا تحلیلگر با میزان صعود و سقوط آن سهم در مدت زمان یک ماه پس از اعلام سیگنال، مقایسه میشود.
خدمات سهم تو
خدمات ارائه شده توسط مجموعه سهم تو، در دو دسته سهام و کانالها ارائه میشود:
الف) خدمات سهم تو، در زمینه سهام
- معرفی توصیه شده ترین سهمها برای خرید و فروش + کانالهای سیگنال دهنده آنها
- تعداد سیگنالهای خرید و فروش اعلام شده برای هر سهم + کانالهای سیگنال دهنده آن
- ریز اطلاعات هر سهم شامل قیمت اولین و آخرین، قیمت پایانی، حجم و ارزش معاملات، خرید حقیقی و حقوقی و بسیاری از اطلاعات ارزشمند دیگر
- بازدهی روزانه، هفتگی، ماهانه و سالانه هر سهم
- خلاصه تحلیل تکنیکال هر سهم
ب) خدمات سهم تو، در زمینه کانالهای بورسی تلگرام
- امتیاز تحلیلگر، اختصاص یافته توسط سامانه هوشمند سهم تو
- رتبه تحلیلگر و کانال در میان تحلیلگران و کانالهای بورسی
- سهمهای توصیه شده برای خرید و فروش توسط هر کانال
- درصد پیشبینی موفق کانال و میزان بازدهی ماهانه
- تعداد اعضای کانال، میانگین پست و میانگین تعداد بازدید هر پست
در این مقاله با روشهای یافتن بهترین سهام برای خرید آشنا شدید. در صورتی که تمایل به آشنایی با سهم تو و استفاده از خدمات آن دارید، به این لینک مراجعه فرمایید.