
سرمایهگذاری خطرپذیر در حوزه ارزهای دیجیتال در سه ماهه اول سال ۲۰۲۵ شاهد رشد چشمگیری بود. بر اساس گزارشهای اخیر، حجم این سرمایهگذاری با افزایشی ۴۰ درصدی نسبت به دوره قبل، به ۴.۹ میلیارد دلار رسید. این رقم بیانگر تمایل فزاینده سرمایهگذاران به این بازار و اعتماد به پتانسیلهای آن برای رشد بلندمدت است.
نکته قابل توجه در این دوره، تغییر جهت سرمایهگذاریها به سمت شرکتهای مرحله آخر است. حدود ۶۵ درصد از کل سرمایه به استارتآپهای با مدلهای تجاری اثباتشده و سابقه فعالیت اختصاص یافت. این اولین بار از سه ماهه سوم سال ۲۰۲۰ است که سرمایهگذاری در مراحل پایانی از سرمایهگذاریهای اولیه پیشی میگیرد.
تمرکز سرمایهگذاری بر بخشهای کلیدی بازار
علیرغم کاهش سرعت در برخی حوزهها، بخشهای حیاتی مانند زیرساختها، توکنیزه کردن و هوش مصنوعی همچنان کانون توجه سرمایهگذاران باقی ماندند. دسته «معاملات/صرافی/سرمایهگذاری/وامدهی» با جذب ۲.۵۵ میلیارد دلار، بخش عمدهای از سرمایه را به خود اختصاص داد که عمدتاً ناشی از یک سرمایهگذاری کلان بود.
لازم به ذکر است که بخش قابل توجهی از افزایش کلی، مدیون تزریق ۲ میلیارد دلاری صندوق MGX وابسته به امارات متحده عربی به شرکت بایننس بوده است. بدون احتساب این معامله بزرگ، کل سرمایهگذاری در سه ماهه اول ۲۰۲۵ در حدود ۲.۶ میلیارد دلار میبود؛ رقمی که نشاندهنده تعدیل در اشتها برای سرمایهگذاریهای پرریسکتر است.
اطلاعات کامل رمزارز BTC
را اینجا پیدا کن
چشم انداز آتی و اثر سیاستهای نظارتی
با توجه به رویکردهای مثبتتر دولت ایالات متحده در قبال ارزهای دیجیتال، پیشبینی میشود که جذابیت این حوزه و فناوری بلاکچین در فصول آینده افزایش یابد. سیاستهای نظارتی مساعد میتوانند راه را برای ورود سرمایههای نهادی بیشتری به این فضا هموار کرده و جایگاه ایالات متحده را در اکوسیستم استارتآپهای ارز دیجیتال تقویت کنند.
ترجیح سرمایهگذاری بر شرکتهای با سابقه
شرکتهای بالغتر و دارای سابقه عملیاتی، همچنان دریافتکنندگان اصلی سرمایهگذاریها هستند. این روند میتواند نشانگر پایان دورانی باشد که سرمایهگذاریهای اولیه (early-stage) در حوزه ارزهای دیجیتال غالب بودند.
تغییر در الگوی سرمایهگذاری به سمت شرکتهای بالغتر میتواند به ثبات نسبی در بازار ارزهای دیجیتال منجر شود.